С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Volkswagen съкращава 7 хил. служители до 2023 г.

Автор: Капитал 14 март 2019

Компанията вдига инвестициите в електрически коли за периода почти двойно

Германският производител на коли Volkswagen ще намали работниците си със 7 хил. до 2023 г., съобщава Reuters. Решението ще засегне служителите в едноименния бранд, а причината за мярката е по-големият фокус към автоматизация и електрически коли. Част от съкратените ще получат възможност за по-ранно пенсиониране.

"Volkswagen ще увеличи скоростта на своята трансформация. През тази година взимаме важни стъпки за устойчиво заздравяване на конкурентоспособността ни", коментираха от компанията.

Според изчисленията на фирмата през следващите години автоматизацията ще премахне нуждата от около 5 до 7 хил. служители, а в същото време 11 хил. работници ще бъдат във възрастта за пенсиониране. Общо съкращенията трябва да доведат до намаляване на разходите с до 6 млрд. евро всяка година. Планът е отделен от този за преструктуриране на цялата група, който включва съкращаване на 21 хил. работни места в световен мащаб до 2020 г. Към края на миналата година в германския концерн, който е най-големият производител на автомобили, работят 302 хил. души.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София