С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Coca-Cola HBC купува сръбска компания за захарни изделия за 260 млн. евро

Автор: Капитал 19 февруари 2019

Бутилиращата компания придобива Bambi от Mid Europa Partners

Coca-Cola HBC съобщи, че купува сръбската компания за захарни изделия Bambi за 260 млн. евро от частния инвеститор Mid Europa Partners. По този начин гръцката бутилираща компания за безалкохолни напитки разширява портфолиото си и присъствието си в Западните Балкани, съобщава Reuters.

Компанията, която бутилира и продава напитки на Coca-Cola Company в 28 страни, включително България, обяви, че през миналата година приходите на Bambi са били около 80 млн. евро. Две трети от тях са от продажби в Сърбия, останалите идват от страните от Западните Балкани.
Сръбското дружество е създадено през 1967 г. и произвежда бисквити, вафли и солени изделия. Брандовете му включват Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek и Josh. Водещата й марка са бисквити Plazma, която е на първо място по разпознаваемост на бранда в Сърбия.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София