С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Пивоварният гигант AB InBev обмисля да произвежда напитки с марихуана

Автор: Анина Сантова 27 декември 2018

Собственикът на Stella Artois ще си партнира с канадската Tilray за разработването на продукти, подходящи за пазара

Фотограф: © David Mcnew

Най-големият производител на бира в света - AB InBev, ще си партнира с канадската компания за марихуана Tilray, за да изпробва създаването на напитки, съдържащи канабис. Това е част от напоследък силната тенденция световни компании да инвестират в продукти, в които се съдържа психоактивното вещество, пише Financial Times.

Трансформацията на пазара

Участието на производителя на Stella Artois в нововъзникващата индустрия на канабиса за развлечение отваря нова страница в историята ѝ. През октомври Канада стана най-голямата държава, в която е позволена употребата на марихуаната, а някои щати в Америка също приеха подобни законови промени.


В рамките на партньорството с канадската компания ABI ще работи и съвместно с Tilray и в Лондон, Онтарио. Всяка компания ще инвестира 50 млн. долара, за да проучи как напитките, съдържащи канабис, могат да бъдат пуснати на пазара, като се проучат фактори като вкуса и продължителността на ефекта.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София