С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Carlsberg пуска безалкохолна бира Birell на българския пазар

Автор: Мара Георгиева 06 юли 2018

В България категорията държи под 1% в обем, но се развива с бързи темпове

България и Полша са двата пазара, на които ще се тества марката безалкохолна бира на Carlsberg - Birell. След пилотното представяне тази година през 2019 ще започнат продажби на пивото и в други държави.

"Продуктът е отговор на засилващата се тенденция към здравословен начин на живот, изразена особено ясно сред младите хора", съобщи на пресконференция Теодор Несторов, маркетинг директор на "Карлсберг България".

В две разновидности

Бирата, която се произвежда в завод на Carlsberg във Франция, ще се предлага в две разновидности – Birell Pilsner - светла (лагер), и Birell Belgian Wit - белгийска пшенична. Вкусовете са избрани след потребителско проучване, направено в петте най-развити пазара за безалкохолно пиво: Германия, Франция, Швеция, Швейцария и Полша, уточни Радостина Гарибска, бранд мениджър на Birell.

Напитката ще се предлага във всички канали за дистрибуция на препоръчителна цена от 1.29 лв. за кен от 500 мл, съобщиха от българската компания. Глобалната комуникация за марката е разработена изцяло от българския екип на "Карлсберг България" и от агенция "Ноубъл Графикс". Телевизионният клип ще се ползва от всички пазари, на които ще присъства Birell.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София