Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Nestle и Danone обединяват сили в разработката на по-зелени бутилки

Автор: Йоан Запрянов 08 март 2017

Те ще инвестират в биотехнологичната компания Origin Materials

Швейцарската група Nestle ще обедини сили с френския си конкурент Danone в разработването на нова пластмасова бутилка, която да е по-малко вредна за околната среда, пише Financial Times.

Критики

Компаниите от хранителната индустрия получават все по-големи критики за полагането на повече усилия за опазването на околната среда. Именно затова двете компании ще инвестират в Origin Materials, биотехнологична компания, базирана в Калифорния. Сумата засега не се споменава, а целта на Origin Materials е да направи бутилка от материали, в които не са използвани суровини от петрол.

През последните 50 години производството на пластмасови продукти се е повишило 20 пъти, сочат изследвания на индустрията. Това обаче усилва парниковия ефект и е основна причина за замърсяването на водните басейни. Именно затова компаниите са поставени под огромно напрежение и много от тях мислят за промяна на опаковките си и дори цялостния бизнес модел. Възможностите са за направа на бутилки и опаковки от картон и други материали, които да се разграждат и рециклират по-лесно.

Още по темата тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София