Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Samsung очаква най-доброто си тримесечие от три години

Автор: Йоан Запрянов 09 януари 2017

Компанията се справя успешно след скандала с Galaxy Note 7

Групата Samsung обяви, че очаква най-добрите си тримесечни резултати в последните три години, съобщава Financial Times. Финансовите щети от скандала с телефоните Galaxy Note 7 са били компенсирани от все по-силния бизнес с процесори и дисплеи. Приходите от тях са се увеличили с 50% през последното тримесечие на годишна база.

Samsung е най-големият производител на чипове и смартфони в света. Очакванията на ръководството за през последното тримесечие на фискалната година печалбата да е 9.2 трлн. корейски вона или 7.8 млрд. долара. Това би бил най-високият резултат на компанията от третото тримесечие на 2013 г. насам и близо 50% по-висок от същия период на предходната година. Освен това е и далеч над очакванията на анализаторите, които смятаха, че провалът на Galaxy Note 7 ще се усеща и в следващите тримесечия на компанията. Bloomberg очакваше печалбата на групата да бъде с 1 трлн. вона по-малко.

Още по темата тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София