С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ивайло Найденов поема председателството на сдружение "Храни и напитки България"

Автор: Регал 16 септември 2019

Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България

Ивайло Найденов - генерален мениджър на "Монделийз Интернешънъл" за България, Румъния и Източна Адриатика, поема председателството на сдружение "Храни и напитки България".

"Да председателствам сдружение "Храни и напитки България" е отговорност. Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите. Смятам, че това е правилният път, и аз, приемайки тази нова роля, мога само да надграждам", споделя новият председател на "Храни и напитки България".

Ивайло Найденов стартира кариерата си в "Монделийз Интернешънъл" през 2004 г. като част от предшественика на "Монделийз" - "Крафт Фуудс България". Първоначално е директор "Продажби", а 4 години по-късно става директор "Маркетинг". Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на българския пазар.

Като изпълнителен директор на "Монделийз България" Найденов се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулиране развитието на бизнеса. От март 2015 г. е назначен за генерален мениджър за пазарите на "Монделийз" за България, Румъния и Източно Адриатическо море. В тази си роля днес той продължава да развива стратегията на компанията "Snacking Made Right", като ръководи бизнеса в региона, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на "Монделийз Интернешънъл".
За сдружение "Храни и напитки България":

Сдружение "Храни и напитки България" е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1.5 милиарда лева" "Данон Сердика" АД, "Девин" ЕАД, "Интерснак България" ЕООД, "Кока-Кола България" ЕООД, "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД, "Куадрант Бевъриджис" АД, "Марс Инкорпорейтед България" ЕООД, "Монделийз България" ЕООД, "Нестле България" АД, "Престиж-96" АД, "Якобс Дау Егбертс БГ" ЕООД, "Униливър България" ЕООД, "Градус" АД и "Бисер Олива" АД .

Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации.

Сдружение "Храни и напитки България" е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа – Food Drink Europe.


Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Вносителите на автомобили и извънредното положение Повече дистанционни услуги и обслужване от врата до врата са най-големите новости
Андрей Петров, "dm България": Целта е до края на годината магазините ни да станат поне 90 Преди дни стартира партньорството ни с foodpanda за онлайн поръчки, казва управителят на компанията пред "Капитал"