Регистрация

Според повода: кратък гид на добрите ресторанти в София

Автор: Екип на "Капитал" и "Бакхус" 02 януари 2024

Няколко препоръки за подходящи места според случая от "Капитал" и "Бакхус", за да спрем да посещаваме все едни и същи заведения

Фотограф: Надежда Чипева

Колкото по-често човек се храни навън, толкова по-труден става изборът на заведение в "малка" София, където - да сме честни докрай - кулинарните жанрове са доста ограничени. И в крайна сметка се оказваме заключени между едни и същи 4-5 ресторанта, които посещаваме къде по навик, къде (и това е по-важната причина) заради риска да останем недоволни, ако ги сменим.

Затова и екип на "Капитал" и гурме списанието "Бакхус" създаде кратък списък с изпробвани заведения, групирани според няколко основни повода: за работна среща, за непретенциозно хапване или за по-специален повод. Списъкът няма претенции за изчерпателност, той отразява опита и преценката на създалия го екип. Разбира се, персоналният опит е различен за всеки и е възможно преживяванията на други да се различават от описаното. Надяваме се, не драстично.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Касите на самообслужване – хит при веригите тук, разколебаване на Запад Хранителните супермаркети в България харесват системата за самотаксуване. В САЩ и в Европа - вече не толкова.