Регистрация

Според повода: кратък гид на добрите ресторанти в София

Автор: Екип на "Капитал" и "Бакхус" 02 януари 2024

Няколко препоръки за подходящи места според случая от "Капитал" и "Бакхус", за да спрем да посещаваме все едни и същи заведения

Фотограф: Надежда Чипева

Колкото по-често човек се храни навън, толкова по-труден става изборът на заведение в "малка" София, където - да сме честни докрай - кулинарните жанрове са доста ограничени. И в крайна сметка се оказваме заключени между едни и същи 4-5 ресторанта, които посещаваме къде по навик, къде (и това е по-важната причина) заради риска да останем недоволни, ако ги сменим.

Затова и екип на "Капитал" и гурме списанието "Бакхус" създаде кратък списък с изпробвани заведения, групирани според няколко основни повода: за работна среща, за непретенциозно хапване или за по-специален повод. Списъкът няма претенции за изчерпателност, той отразява опита и преценката на създалия го екип. Разбира се, персоналният опит е различен за всеки и е възможно преживяванията на други да се различават от описаното. Надяваме се, не драстично.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазарът на кафе в България расте и през 2023 г. Ръстът е 12% и е резултат от вдигането на цената с 16%. Най-значим дял в продажбите има мляното кафе
Икономическият принос на "Лидл България" за 2023 е 2.7 млрд. лв., отчита ИПИ От този ефект са извадени плащаните от веригата преки данъци, които през миналата година са 51 млн. лв.