Регистрация

ЕК одобри българска програма за млади предприемачи

Автор: Регал 29 септември 2016

Очаква се до двеста човека от цяла Европа и България да пътуват до страни като САЩ, Китай, Сингапур, да вземат най-доброто от големите и успешни компании там, да се върнат вкъщи и да го приложат.

Европейската комисия одобри първата изцяло българска програма, съобщи БТА, като цитира пресслужбата на ЕНП.

Тя се нарича "Алеко" и е предложена от евродепутата Андрей Новаков. Програмата ще започне работа от началото на 2017 година и има за цел да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

Финансирането беше одобрено от бюджетната комисия на Европейския парламент и така програмата ще позволи европейски млади предприемачи да пътуват в чужбина. Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че няма квоти по държави и призова младите българи да кандидатства.

Очаква се до двеста човека от цяла Европа и България да пътуват до страни като САЩ, Китай, Сингапур, да вземат най-доброто от големите и успешни компании там, да се върнат вкъщи и да го приложат.

С бюджета, който гласувахме, ще бъдат покривани разходите за транспорт, стипендии, така че да си покриват разходите за живот там, където са избрали да отидат. Това е българска идея, с огромен български принос, името на програмата е българско, така че се надявам колкото е възможно повече българи да участват в нея, посочи евродепутатът.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Билла" с 15% ръст на оборота за 2023, като продажбите надхвърлят 1.4 млрд. лева До края на тази година веригата планира да отвори още 12 магазина и да има над 170 обекта в България