Регистрация

Франчайз компании се обединиха в асоциация

Автор: Регал 26 февруари 2013

Днес в София бе учредена Асоциацията на франчайзите в България. Създаването на асоциацията беше инициирано от Франчайзинг БГ – българската франчайз медия и франчайзинг консултант, съобщиха от нея. В асоциацията се включиха на едни от водещите франчайзи в страната.

Целта на Асоциацията на франчайзите в България е да популяризира франчайзинга като най-нискорисков модел за започване на нов собствен бизнес и да отличи чрез сертифициране тези франчайзодатели, които наистина осигуряват на франчайзополучателите си ноу-хау, подкрепа и мултипликация на успешен бизнес модел.

Асоциацията ще оказва подкрепа при разрешаването на конфликти между франчайзодатели и франчайзополучатели, ще организира курсове и семинари.

За Председател на Асоциацията на франчайзите в България бе избран Светослав Билярски, който заяви: "През всяка от изминалите пет години франчайзите в България нарастват с по над 20% и в момента над 110 действащи вериги предлагат на предприемачите възможността да започнат бизнес по изпитан модел. Тенденцията ще се запази и през следващите три години очакваме този брой да се удвои. Асоциацията на франчайзите в България ще изиграе важна роля за саморегулирането на индустрията и ще помогне за утвърждаване на положителния имидж на този бизнес чрез още по-добро структуриране на франчайз веригите."

Сред учредителите и първите членове на Асоциацията на франчайзите в България са веригите: Subway, Fornetti, RE/MAX, Мания, Форос, Адрес, Internetreklama.bg и ERA.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазарът на кафе в България расте и през 2023 г. Ръстът е 12% и е резултат от вдигането на цената с 16%. Най-значим дял в продажбите има мляното кафе
Свежите витрини на "Кауфланд България" получиха сертификат за качество от TUV Austria От веригата отчитат покачващ се интерес към продуктите на щандовете, на които се предлагат над 400 пресни артикула