С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Броят на пушачите в България расте

Автор: "Регал" 24 юни 2008

През първото тримесечие на 2008 г. броят на пушачите в България се е увеличил, показват данните от потребителски и медиен панел на независимата компания за пазарни проучвания Arbitrage. Най-много пушат мъжете и жените на възраст между 19 и 44 години, като 52% от тях палят цигари всеки ден.

Увеличаването на броя на жените, които пушат цигари, започва още в края на миналата година и понастоящем 49 на сто от 19- до 44-годишните пушат всеки ден. При мъжете ръстът започва от януари 2008 г. и в момента 56% от тях в същата възрастова категория са всекидневни пушачи.

Хората, които пушат вносни цигари, са до 37% от всички пушачи. Интересен е фактът, че въпреки увеличението на броя на пушачите, от края на 2007 г. се наблюдава намаление на броя изпушвани цигари - от 15 на 13 дневно. Причината е в мъжете, които палят по 2 цигари по-малко на ден.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.