С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • OLX отчете 300% ръст на бизнес потребителите си в България през 2017 г.

OLX отчете 300% ръст на бизнес потребителите си в България през 2017 г.

Автор: Дневник 08 февруари 2018
Новите потребители през миналата година са 302 624 души, като платформата бележи сериозен ръст на потребителите на мобилното приложение - с 25%.

Камен Янкулов, изпълнителен директор на OLX за България
Фотограф: Юлия Лазарова Дневник

Онлайн платформата за покупки и продажби OLX отчита увеличаване на потребителите си и публикуваните обяви през 2017 г. Активните потребители се увеличават със 7% на дневна база, а потенциалните купувачи – с 13 на сто. Новите потребители през миналата година са 302 624 души, като платформата бележи сериозен ръст на потребителите на мобилното приложение - с 25%.

Внушителен е ръстът на бизнес потребителите - с 300% в сравнение с 2016 г. Платформата е предпочитана основно от малкия и среден бизнес, посочи на пресконференция изпълнителният директор на OLX за България Камен Янкулов.

Пълния текст вижте тук.

Разработената от OLX и "Дневник" интерактивна карта OLX география показва потребителската активност по области и най-търсените стоки за месеца, както и най-предлаганите от продавачите стоки и услуги. Повече данни вижте тук.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София