Десислава Николова, главен икономист на Института за пазарна икономика

Десислава Николова е главен икономист на Института за пазарна икономика.

Притежава докторска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство, магистърска степен по икономика, специалност "Международни икономически отношения" от същия университет и магистърска степен по икономика от Централноевропейския университет.

Завършила е и следдипломна квалификация в Оксфордския университет в сферата на монетарната политика, валутните кризи и валутнокурсовите режими.

Нейните професионални интереси и експертни знания са в областта на макроикономическия анализ, монетарната политика, валутните кризи, обменните курсове и иконометричното моделиране.

Преди да се присъедини към екипа на ИПИ Десислава Николова е работила като макроикономически анализатор в отдел "Инвестиционно банкиране" на Райфайзенбанк, съветник по икономическите въпроси в Британското посолство в София и старши анализатор и редактор в "Интернет Секюритис", дъщерна компания на Euromoney.

Владее английски, испански и португалски.

Десислава Николова е член на Българската макроикономическа асоциация.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK