Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • Свят
  • За година потребителското търсене на биовино във Франция се е увеличило с 22%

За година потребителското търсене на биовино във Франция се е увеличило с 22%

Автор: agro.bg 30 януари 2015

Биологичното вино, показано на изложение в Монпелие, става все по-популярно във Франция. Страната е най-големият производител на такова вино в света и от години е най-големият износител.

Органичното вино вече заема 11% от продажбите на биологични храни във Франция, като производството на тази група биопродукти нараства с най-високи темпове, показва статистиката на организаторите на салона в Монпелие. Според тяхно проучване от 2013 г., един от всеки трима французи консумира редовно или от време на време този тип вино. "Това увеличение на потреблението и промяната в нагласата на потребителите е особено важно и позволява на представителите на сектора да обединят усилията си за развитие на здравословен модел на хранене", твърдят експертите. То дава възможност производството на биологични вина да се развие като обособен клон на винарската индустрия.

Още

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души