За година потребителското търсене на биовино във Франция се е увеличило с 22%
Биологичното вино, показано на изложение в Монпелие, става все по-популярно във Франция. Страната е най-големият производител на такова вино в света и от години е най-големият износител.
Органичното вино вече заема 11% от продажбите на биологични храни във Франция, като производството на тази група биопродукти нараства с най-високи темпове, показва статистиката на организаторите на салона в Монпелие. Според тяхно проучване от 2013 г., един от всеки трима французи консумира редовно или от време на време този тип вино. "Това увеличение на потреблението и промяната в нагласата на потребителите е особено важно и позволява на представителите на сектора да обединят усилията си за развитие на здравословен модел на хранене", твърдят експертите. То дава възможност производството на биологични вина да се развие като обособен клон на винарската индустрия.
Още