Регистрация

Amazon увеличава инвестициите си във Великобритания

Автор: Регал 19 август 2016 , 1 коментар

Решението на британците да напуснат ЕС не е засегнало инвестиционните планове на компанията за страната

Новият мениджър на Amazon за Великобритания Дъг Гър стои твърдо зад инвестиционните намерения

Американският гигант в онлайн търговията Amazon съобщи, че ще създаде 1500 нови работни места през 2017 година, когато открие нов център за дистрибуция в Тилбъри, увеличавайки инвестициите си във Великобритания, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

В петък, 12 август, компанията обяви, че ще открие 500 нови работни места в център за изпълнение на поръчки в Донкастър, Северна Англия, догодина.

Освен това по-рано компанията съобщи, че ще открие 3500 работни места във Великобритания през 2016 година в централен офис, центрове за проучвания и разработки, центрове за клиентски услуги, студио за модна фотография и други.

С тези работни места общият брой на заетите на пълно работно време в Аmazon ще бъде над 15 500 до края на 2016 година.

Аmazon посочва, че се нуждае от повече центрове за дистрибуция, за да покрие нарастващото търсене, да разшири предлагането на стоки, които сега са над 150 милиона продукта, и да подкрепи нарастващия брой малки независими компании, които продават в платформата за електронна търговия Amazon Marketplace и използват складовете и услугите за доставки на Amazon.

Центърът на Amazon в Тилбъри ще бъде 13-ти.

Новият мениджър на Amazon за Великобритания Дъг Гър заяви през юли, че решението на британците да напуснат ЕС не е засегнало инвестиционните планове на компанията за страната.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души