Регистрация

"София Ринг Мол" затвори магазина на "Пикадили"

Автор: Регал 02 юни 2016 , 4 коментара

Стоката е "арестувана" в обекта. Развръзка се очаква до седмица

Така изглеждаше "Пикадили Гурме" при откриването

Стоката е "арестувана" в обекта. Развръзка се очаква до седмица

Такава е ситуацията в същия ъгъл на SofiaRingMall сега

Стоката е "арестувана" в обекта. Развръзка се очаква до седмица

Стоката е "арестувана" в магазина, а в него не се забелязват признаци на живот

Стоката е "арестувана" в обекта. Развръзка се очаква до седмица

До седмица ще се разбере какви ще са новите преживявания, които ни очакват

Магазинът "Пикадили Гурме" в SofiaRingMall е затворен. Решетките му са спуснати, а ъгълът, в който се намира, е преграден от брандирани табла на мола, на които пише "Очакват ви нови преживявания".

Според източници на "Регал" в края на миналата седмица представители на собствениците на мола са влезли в магазина, затворили са го и на практика са "арестували" стоката в обекта.

Най-вероятната причина е заради неплащане, като задържаните продукти са залог, че то ще се случи.

Магазинът на "Пикадили" в мола на Околовръстното шосе е разположен върху 2200 кв.м. търговска площ и е един от най-големите като формат магазини на веригата. При откриването му през март 2015 г (около шест месеца след отварянето на мола) асортиментът беше над 17 хил. продукта.

"В процес са на смяна на наемателя. Идеята е молът да стане още по-приятно място за пазаруване", казаха от ПР агенцията на мола Active Group. Във връзка с въпросите на "Регал" те уточниха, че засега това е единствената информация, която може да бъде дадена.

"Затварянето е временно. До седмица ще отворим наново", коментира Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на "Пикадили" АД, като не коментира причините за случващото се.

Звънихме на телефона на управителя на магазина, но на него вдига представител на мола, съобщиха доставчици пред "Регал". Човекът ги изслушал, записал телефона им и казал, че когато има повече информация, ще ги потърси.

Някои фирми имат собствени регали в магазина и сега са притеснени дали ще си ги получат обратно. "Ако има проблем с плащанията, той едва ли е свързан с един мол. Безпокоим се да не би и другите да последват примера на SofiaRingMall, ако от "Пикадили" бавят плащания. Затова превантивно започнахме да изтегляме собствеността си и от другите обекти на веригата", каза един от доставчиците.

Магазини "Пикадили" има също в "Сердика Център", "Мол София" и Sofia City Center.

След като се отказа от плановете си за сливане с "Карфур" през май миналата година "Пикадили" ЕАД (и "Селект Трейд" ЕООД - фирмата, през която минава договарянето с доставчиците) взе кредит от 11.8 млн. евро от Инвестбанк. Малка част от парите бяха предназначени за издаване и преиздаване на банкови гаранции за плащане на наеми на помещенията, в които се намират магазините на веригата. Останалите до 10 млн. евро бяха под формата на овърдрафт. С тях трябваше да се рефинансира старо задължене на "Пикадили" към Банка Пиреос, да се изплатят задължения с настъпил падеж на "Пикадили" към доставчици, а и да послужат като оборотни средства за търговската дейност на "Селект Трейд".

От няколко месеца в търговски среди се заговори, че "Пикадили"/"Селект трейд" среща трудности да се издължава на доставчиците си. Много оттях работят с веригата само при условие на авансово плащане.

Ако имате повече информация по случая, моля пишете ни на [email protected]

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души