Регистрация

H&M открива магазин в Русе

Автор: Регал 11 февруари 2016 , 1 коментар
С него обектите на модната марка в страната ще станат 19

Фотограф: Надежда Чипева

H&M ще отвори 19-ти магазин в България на 12 март, съобщиха от веригата. Той ще се намира в Русе, в Mall Rousse, на бул. "Липник", и ще е първият обект на веригата в града.

Магазинът ще е разположен на два етажа, на обща плащ от 2000 кв. м и ще предлага мода за мъже, жени и деца, включително концепциите H&M+, Mama и Sport.

По случай откриването първите 100 клиента на магазина ще получат карта-ваучер на стойност 20 лв.

H&M ще предложи в Русе най-новите си колекции за пролетта. Този сезон дамската мода е в ярки цветове и леки устойчиви материи, а сред основните модели се нареждат топове с паднали рамена, поли със средна дължина и дълги рокли.

Клиентите в Русе ще могат да се включат в инициативата на H&M за събиране на стари дрехи. За всяко торба стари облекла и домашен текстил, оставени за рециклиране или повторна употреба, те ще получават ваучер за отстъпка. С тази кампания H&M цели да затвори производствения цикъл в модата, като създава нови колекции от рециклиран текстил и устойчиви материи.

През миналата година веригата откри два нови магазина в България - в Mall Sliven и на търговската улица "Александър I Батенберг" в Пловдив. През април пусна и сайт за онлайн продажби. Оборотът на веригата през 2015 г. нарасна с 27% до почти 107 млн. лв.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души