Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Qualcomm отказа офертата за 103 млрд. долара от Broadcom – била ниска

Автор: Кирил Кирчев 15 ноември 2017

Производителят на мобилни чипове смята също, че евентулна сделка ще има проблеми с регулаторите

Фотограф: Reuters

Производителят на мобилни чипове Qualcomm официално отказа в понеделник вечерта сделката за придобиване от Broadcom за 103 млрд. долара. Мотивите са, че офертата подценява компанията и евентуална сделка ще има проблеми с регулаторите, съобщава Reuters.

След съобщаването на решението на борда на директорите акциите на Qualcomm повишиха стойността си с около 2.5% до 66.17, а книжата на Broadcom поевтиняха с 1.3% до 261.55 долара.

Мотивите

"Бордът стигна до заключението, че предложението на Broadcom драматично подценява Qualcomm и е свързано със значителна регулаторна несигурност", коментираха в изявление председателят на компанията Том Хортън.

От Broadcom заявиха, че ще се опитат да говорят с борда и мениджмънта на Qualcomm, като допълниха, че компанията е получила добра обратна връзка от ключови клиенти и акционери.

"Ние продължаваме да вярваме, че нашето предложение представлява най-привлекателната ценова алтернатива, която е на разположението на акционерите на Qualcomm, и ние сме насърчени от тяхната реакция", допълват от Broadcom.

И двете компании посочват Apple като един от топ клиентите си.

Какво смятат анализаторите

Анализатори смятат, че сделка между двете компании ще помогне на Qualcomm да разреши правните си проблеми с производителя на iPhone, защото Broadcom има по-близки отношения с Apple.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София