Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • Свят
  • OMV търси купувач за най-големия оператор на бензиностанции в Турция

OMV търси купувач за най-големия оператор на бензиностанции в Турция

Автор: Регал 12 февруари 2016 , 1 коментар
Поевтиняването на петрола принуди веригата да отпише част от активите си, което донесе на групата нетна загуба от 472 милиона евро за третото тримесечие на миналата година.

Австрийската енергийна група OMV обяви, че търси купувач за най-големия оператор на бензиностанции в Турция - Petrol Ofisi, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Планираната продажба цели да оптимизира интегрирания портфейл на OMV в предизвикателна пазарна среда, отбеляза компанията с централа във Виена, засегната от ниските цени на петрола.

OMV купи Petrol Ofisi през 2010 г. за 1 милиард евро в стратегическа сделка, която се предполагаше, че ще засили позициите на австрийската група в по-широкия каспийски и близкоизточен регион, припомня агенцията.

Petrol Ofisi е и водещ търговец на петрол на едро, а също така притежава най-големия в Турция бизнес със складиране и логистика на горива, посочва ДПА.

Поевтиняването на петрола принуди OMV да отпише част от активите си, което донесе на групата нетна загуба от 472 милиона евро за третото тримесечие на миналата година.

Очаква се OMV да обяви годишните си финансови резултат и коригирана бизнес стратегия идния четвъртък (18 февруари).

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души