Регистрация

Nestle ще използва опита си със слънчевата енергия за направата на храни за възрастни хора

Автор: Регал 27 юли 2016
Идеята идва след успеха на задвижвания със слънчева енергия самолет "Слънчев импулс-2"

Фотограф: Denis Balibouse

Задвижваният със слънчева енергия иновационен самолет "Слънчев импулс-2" приключи днес околосветското си пътешествие в Абу Даби, а швейцарският гигант в хранителната промишленост Nestle възнамерява в бъдеще да използва опита си, натрупан в проекта, за да предлага храни за възрастни хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Nestle е сред големите швейцарски компании, партньори на "Слънчев импулс-2" и осигуряваше храна за двамата пилоти на апарата, който може да лети денем и нощем, използвайки само слънчева енергия.

Проектът с околосветското пътешествие даде възможност на Nestle да мобилизира изследователите си, за да създадат хранителен режим, изготвен специално с цел да осигурява на пилотите необходимите хранителни вещества при полета.

При продължително летене на такава височина апетитът намалява, в момент когато тялото на пилота има нужда от повече енергия, за да функционира нормално, обяснява Nestle в съобщение. Освен това тялото може да изгуби мускулна маса.

По същия начин с напредването на възрастта хората могат да изгубят апетит, както и да се промени усещането им за вкус и мирис, а това да ограничи храните, които ядат, посочва компанията в съобщението.

Макар с възрастта хората да имат нужда от по-малко калории, те имат необходимост от също толкова хранителни вещества.

Това означава, че възрастните хора имат по-голяма нужда от подходяща, изключително питателна храна, която се приготвя лесно. Точно тук проучванията ни за "Слънчев импулс" могат да ни помогнат, допълва Nestle.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души