Регистрация

Indesit възстановява безопасността на вече закупени сушилни

Автор: Регал 24 ноември 2015
Собствениците на продукти от марките Indesit, Hotpoint, Creda, Pro-Line, Aliomatic и Swan, трябва да се обадят в компанията, за да бъдат посетени от техник, който ще поправи уредът им безплатно

Фотограф: Цветелина Белутова

Indesit Company S.p.A. започва кампания за подобряване на безопасността и предотвратяване на възможни проблеми за част от своите продукти. Става дума за сушилните, продавани под марките Hotpoint (бранд на Whirlpool за Европа и Азия), Indesit, Creda, Pro-Line, Aliomatic и Swan, произведени между април 2004 г. и октомври 2015 г., които крият някои опасности при експлоатация.

През 2015 г. Indesit беше обект на задълбочени разследвания заради доклади за инциденти, свързани с две от платформите за производство на сушилни. Това доведе до преглед и от страна на регулаторните органи, заради което в крайна сметка беше решено, че са необходими коригиращи действия по отношение на засегнатите продукти.

От своя страна Indesit въведе промени в производството, за да гарантира, че сушилните, произведени след октомври 2015 г., не са засегнати от тези проблеми. Специалната кампания за подобряване е в ход, за да може вече продадените продукти да бъдат модифицирани.

Потребителите могат да продължат да използват сушилните, докато бъдат модифицирани в рамките на кампанията, при условие, че не са оставяни без надзор по време на работа. Ако това не стане, в редки случаи определено количество пух може да влезе в контакт с нагревателен елемент и да породи риск от пожар.

Сервизната кампания на терен е започнала през октомври 2015 г. във Великобритания, когато отделът за обслужване на клиенти на Indesit е започнал да влиза в контакт с потребители на засегнатите продукти, за да осигури безплатен ремонт по домовете на потребителите.

В тази връзка компанията призовава собствениците на продукти от марките Indesit, Hotpoint, Creda, Pro-Line, Aliomatic и Swan, чиито продукти все още не са поправени, да се обадят в Indesit, за да им бъде осигурено посещение на сервизен специалист, който да направи необходимото със сушилнята в дома на потребителя безплатно. Indesit призовава също така всички собственици на тези марки сушилни, купени между април 2004 г. и октомври 2015 г., да посетят сайта www.indesithotpointsafety.com или да се свържат с компанията.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души