Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • България
  • Бизнес климатът в промишлеността, търговията на дребно и услугите се подобрява през юни

Бизнес климатът в промишлеността, търговията на дребно и услугите се подобрява през юни

Автор: Регал 28 юни 2016

В търговията на дребно показателят се покачва с 0.9 пункта спрямо май

През юни общият показател на бизнес климата в България се покачва с 0.9 пункта спрямо май в резултат на подобрения бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, съобщи Националният статистически институт, цитиран от БТА.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 0.8 пункта в сравнение с предходния месец, което се дължи на оптимистичните оценки на промишлените предприемачи за сегашното бизнес състояние на предприятията.

Показателят "бизнес климат в строителството" се понижава с 1.8 пункта в резултат на по-резервираните очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

"Бизнес климатът в търговията на дребно" се покачва с 0.9 пункта спрямо май, което се дължи на подобрените оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Показателят "бизнес климат в сектора на услугите" нараства с 3.9 пункта главно поради по-оптимистичните очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души