С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Облекченията за малките търговци на горива бяха приети окончателно от депутатите

Автор: Калина Горанова 31 януари 2019

Наредбата към закона беше отложена с до шест месеца, с което реално ще се забави влизането на новите правила

Фотограф: Георги Кожухаров

Облекченията за търговците на дребно на горива бяха гласувани окончателно на второ четене в пленарна зала. Търговците на дребно няма да осигуряват по 20 хил. обезпечения на бензиностанция и да доказват пак 20 хил. уставен капитал. Днес депутатите потвърдиха и другото вече приетото от Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, на Емил Димитров-Ревизоро от "Обединени патриоти" - да се удължи влизането в сила на наредбата към него с "до шест" месеца от влизането на закона в сила - т.е. 28 януари 2019 г. и така да се даде време за корекции по закона.

Основният противник на удължаването на наредбата с до шест месеца беше лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който предложи влизането в сила на наредбата да стане "след шест месец" от влизането му в сила, като нарече закона вреден и опасен и заяви, че "ако този закон се допусне да влезе в сила ще има масови фалити и малки села и градчета ще останат без бензиностанции".

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"