България

Софийският апелативен съд: Румяна Ченалова е сбъркала по делото "Белведере"

Капитал Daily 28 януари 2015, 10:28

Софийският градски съд (СГС) не е имал никакви основания да налага предварителни обезпечителни мерки по делото за несъстоятелността на дъщерните дружества на "Белведере". Това става ясно от определение на Софийския апелативен съд от 19 януари, с което е отменено определението на съдия Румяна Ченалова за назначаване на временен синдик в производството, съобщава сайтът "Съдебни репортажи".

Скандалът избухна, след като френският посланик Ксавие дьо Кабан алармира за случая, който силно приличаше на схема за превземането на фирмите "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" със съдействието на съда. След разкрития на озадачаващи детайли по казуса започнаха и редица проверки. Последва отвод на Ченалова от делото, както и още няколко отвода на съдии от СГС, а междувременно министърът на правосъдието изключи Панайот Велков от списъка на синдиците, след като проверка на ведомството установи множество негови нарушения.

Още

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK