Регистрация

"Победа" спечели конкурса "Най-добрата българска фирма"

Автор: Регал 20 ноември 2014 , 6 коментара

"Победа" АД спечели приза в категория "Средни и големи фирми" в конкурса "Най-добра българска фирма на годината". Компанията е основана през 1929 г. и е един от водещите производители на захарни изделия в България. Подгласници в основната категория станаха фирмите "Фермата" АД (производство на месни продукти) и "Руди-Ан" ЕООД (производство на мебели за дома и офиса).

В категорията "Микро и малки български фирми" отличие получи "АТМ Електроникс" ООД. Компанията предлага комплексни услуги в областта на асемблирането на електронни печатни платки, монтаж на модули и системи. На второ и трето място бяха класирани съответно фирма "ИЛИНА" ООД, които се занимават с производство на алуминиева и pvc дограма, и "Гласко" ООД - производител на качествено обработени стъкла и огледала.

Отличие в категория "Стартиращ бизнес" получи образователният портал "Уча.Се", следван от ИТ компанията "Аксидиа" АД и производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове - "Адвансед парашут системс" ЕООД".

За фаворит на публиката, след оспорвано гласуване на сайта на конкурса, бе избрана компанията "ЕВРО ГЕЙМС ТЕХНОЛОДЖИ" ООД, която произвежда игрални автомати и е една от най-бързо развиващите се фирми в световната казино индустрия.

В тазгодишното издание на конкурса организаторите дадоха награда и в новата категория - "Внедряване на иновации". Първенец в категорията е технологичната компания "Сиском трейдинг" ООД, която е специализирана в разработване и внедряване на информационни системи. Второто място зае габровският гигант за машиностроене "Мехатроника" АД, следван от фирма "Мобайл системс" ООД, която разработва софтуерни решения и приложения за мобилни устройства.

"Всеки ден в България се раждат добри идеи, но за съжаление голяма част от тях не се осъществяват, ако някой не ги подкрепи. Затова решихме да въведем още една категория в нашата инициатива - "Проектно финансиране на бизнес таланти", с която  Първа инвестиционна банка ще предостави финансова подкрепа на избрани проекти", обяви Васил Христов - изпълнителен директор на Fibank и член на журито на конкурса.

Останалите членове на журито са: Светла Костадинова - изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева - управител на Медийна група "България Холдинг"; Емил Хърсев - финансист; Лъчезар Богданов - управляващ партньор в "Индъстри уоч"; Йордан Матеев - главен редактор на списание "Forbes" - България и Кънчо Стойчев - социолог.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души