мини опаковки на някои продукти
Виждала съм обаче само при млеката за пиене и по-специално при айраните. Изглежда, че на прясното мляко все още се гледа само като на продукт за домашна консумация, докато на айраните като за нещо, което купуваш за по път.
5 15/02/2012 19:24 19:24
Едва ли е заради намалено потребление. За продукти като кисели млека, вероятно докарват по ниска цена. Но пък при много други продукти по-малката разфасовка значи повече удобство, по-бърза консумация (например, за 1-2 хранения) и следователно винаги пресни храни!
7 08/03/2012 17:37 17:37
Именно поради намаленото потребление се прави този трик. По малка опаковка, по малко пари, по голямо потребление.
В от 2-3 месеца това се случва в част от браншовете. Проследете и ще видите че дори и стандратните нам познати опаковки вече са примерно с 5 или 10 гр. по надолу (уж сваляне на цена) или 100 гр - в зависимост от продукта.
Тази тенденция ще се увеличи тази година. Пазара го налага. Борбата за регала продължава
9 12/03/2012 16:47 16:47
Да. Точно затова става дума наистина. Освен това не е от 2-3 месеца а от повече. При олиото например от доста време се появиха бутили от по 900, че и от 850 мл.
Мен лично ме дразнят случаите, когато се прави така, че да не е видимо за потребителя. Примерно кисело мляко от 370 вместо 400 гр. Но има и такива, които са си видими.
Има от 0,500л. Напр. "Ханско". Тези млека все още не са с голямо търсене и се въвеждат плахо от страна на производителите. По принцип има една тенденция цената на прясното мляко да се покачва (като причина мога да посоча скъпите биоразградими опаковки), а и млякото не е продукт от първа необходимост. Т.е. потребителите дори и да искат мляко от половин литър се замислят дали е изгодно като цена.

1 13/02/2012 15:03 15:03
Някой знае ли нещо повече по въпроса? И дали сте виждали и други такива случаи или само на мен ми се струва че има подобна тенденция?