ПРАВНА КОНСУЛТАЦИЯ по въпроси за храните
Въпроси и отговори
Цитираната от Вас наредба съдържа и определението за "Бързо разваляща се храна" и "Срок на трайност". В допълнение към него обръщаме внимание, че всяка храна има специфични качества - хранителни (в зависимост от хранителните вещества, които съдържа) и качествени - вкус, мирис, консистенция, вид и т.н. Колко дълго една храна ще запази специфичните си качества принципно би следвало да се определи по научни, микробилологични и хранителни критерии, като във всички случаи следва да се има предвид и мението на производитреля. С оглед на казанато, считаме че към зададения от Вас въпрос следва да се подходи индивидуално с оглед на всеки конкретен бързо развалящ се хранителен продукт.
24/02/2012 16:25 16:25