Най-големите изложения в хранително-вкусовата промишленост в България с рекорден брой участващи фирми



Автор: Регал 13 октомври 2016



Рекордните близо 420 фирми ще се включат в най-големите в страната изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост - "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Салон на виното", "Интерфуд & Дринк", и "Сихре" в хорека сектора. Събитието ще се проведе в "Интер експо център" от 9 до 12 ноември. Организаторите коментираха, че 95% от площите във всички 6 изложбени зали са ангажирани.

В дните на изложението български и чуждестранни производители, представители, дистрибутори и търговци ще представят разнообразие от храни, напитки, суровини, хранителни добавки, опаковки и други. Много силно e участието на фирми с машини и технологии. Освен представянето на богатата гама от съвременни машини и технологии, адитиви, суровини и материали в дните на изложението ще се провежда полезна делова програма от конференции, конкурси, презентации, семинари и делови срещи.

Изложбата се радва на нарастващ интерес от страна на нови изложители, колективни чуждестранни участия, търговски мисии и бизнес делегации.

Все повече стават фирмите за кафе, които желаят да се включат в международното изложение "Интерфуд & Дринк" през тази година. До момента единадесет представители на ободряващата напитка заеха места в залите на "Интер експо център": Bristot caffe, Spetema caffe, Lazzarin caffe, Ecaffe, Martines caffe, Tchibo coffee, Zi caffe, Espresso caffe, Cafes Richard, Passione caffe, Coffero, Davidoff café, Piacetto, Eduscho и Mattew Algie.

За първа година Българската стопанска камара, най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес Enterprise Europe Network и "Интер експо център" организират двустранни бизнес срещи за компании в хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия.

С оглед на големия интерес през изминалата година към изложенията "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Салон на виното", "Интерфуд & Дринк" и изложението в хорека сектора "Сихре" се очаква тази година над 20 хиляди души да посетят най-големия форум в областта на хранително-вкусовата промишленост.