Незаконен обект е произвеждал лед за заведения в Слънчев брягАвтор: Регал 28 юли 2015Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас спря незаконен обект за производство на лед край град Ахелой, съобщиха от контролния орган. Съвместна проверка на дирекцията, икономическа полиция и НАП е уктановила, че обектът е без регистрация по Закона на храните и не отговаря на никакви хигиенните условия.

Ледогенераторът, от който са снабдявани заведенията в половин Слънчев бряг, се намира в нерегистриран свинарник при много нехигиенични условия. Това съобщи по-рано пред "Фокус" директорът на областната дирекция за безопасност на храните в Бургас Георги Митев. В сградата са открити работещият ледогенератор и 150 броя хладилни чанти за транспортиране на продукцията.

Според инспекторите водата може да се зарази в свинарника и това е много опасно, защото при евентуално хранително отравяне причините ще се търсят в храната.
ОДБХ Бургас е съставила акт за административно нарушение на физическото лице, произвеждащо леда. На нарушителя му е наложена санкция в размер на 1500 лева.

В интервю за в. "Труд" Митев обяснява, че собственикът на генератора не е имал фирма и за това може да му бъде наложена единствено минималната глоба, тъй като не се явява  юридическо лице.