Регистрация

Незаконен обект е произвеждал лед за заведения в Слънчев бряг

Автор: Регал 28 юли 2015 , 21 коментара

Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас санкционира с 1500 лева производителя

Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас спря незаконен обект за производство на лед край град Ахелой, съобщиха от контролния орган. Съвместна проверка на дирекцията, икономическа полиция и НАП е уктановила, че обектът е без регистрация по Закона на храните и не отговаря на никакви хигиенните условия.

Ледогенераторът, от който са снабдявани заведенията в половин Слънчев бряг, се намира в нерегистриран свинарник при много нехигиенични условия. Това съобщи по-рано пред "Фокус" директорът на областната дирекция за безопасност на храните в Бургас Георги Митев. В сградата са открити работещият ледогенератор и 150 броя хладилни чанти за транспортиране на продукцията.

Според инспекторите водата може да се зарази в свинарника и това е много опасно, защото при евентуално хранително отравяне причините ще се търсят в храната.
ОДБХ Бургас е съставила акт за административно нарушение на физическото лице, произвеждащо леда. На нарушителя му е наложена санкция в размер на 1500 лева.

В интервю за в. "Труд" Митев обяснява, че собственикът на генератора не е имал фирма и за това може да му бъде наложена единствено минималната глоба, тъй като не се явява  юридическо лице.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Фантастико" откри новата си логистична база за 36 млн. лева Складовата площ се простира върху 36 хил. кв.м и е за стоки, изискващи температурно съхранение