Производители

Diageo предупреждава за по-ниска печалба заради коронавируса

Пламена Кацарова 27 февруари 2020, 11:17

Най-големият производител на спиртни напитки в света Diageo предупреди, че коронавирус епидемията ще свие печалбата му през тази година с до 200 млн. паунда. Това представлява близо 5% спад спрямо предходната година и е резултат от слабото търсене на алкохол в Азия вследствие от болестта. Компанията, която стои зад брандове като Johnnie Walker, Smirnoff и Tanqueray обяви, че множество барове, хотели и ресторанти, намиращи се в огнището на заразата за били затворени, което е повлияло значително на някога бързо развиващия се китайски пазар.

Ефектът от вируса е осезаем и на други азиатски пазари. Diageo отчита спад също и в Южна Корея, Япония и Тайланд, където търговията на алкохол беше засегната, тъй като редица събития, конференции и празненства бяха отложени. Спадът в броя на пътуващите в Азия като цяло и свиването на туризма се отразиха на продажбите по летищата.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK