Регистрация

Красимир Костов, търговски директор на "Домейн Бойар Интеренешънъл"

Автор: Регал 26 октомври 2015

Фотограф: Архив

Красимир Костов е специалист в областта на търговския маркетинг и мениджмънт с 15 годишен опит и значителен принос в увеличаване продажбите на различни сектори от пазара на бързооборотните стоки в България.

Като регионален мениджър в "Хайникен България" (2006-2011), управлява най-големия и ключов по важност регион - София, постигайки изключителен пазарен дял за региона от 52%, който и до днес не е подобрен. Също така извежда региона на водеща пазарна позиция в премиум сегмента за цялата страна.

От 2012 г. заема позицията търгоски директор на "Домейн Бойар Интернешънъл" - един от най-големите производители на вино в България и водещ износител на български вина с над 15 ключови пазарни дестинации в света.

Управлява търговската политика на компанията, като за три години успява да утрои приходите й в силно конкурентния и фрагментиран пазар. Създава изцяло нова търговска структура, оптимизирайки пазарните пътища и разходи и извличайки максимални ползи за компанията. Подобрява редица връзки с ключови клиенти на компанията, както и успява да спечели десетки нови стратегически клиенти в канала - модерна търговия.
 

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Кауфланд": Реставрирани са две от фасадите на софийските Централни хали Търговската верига ще отвори магазина си в емблематичната сграда през април 2024 г.