Регистрация

Ремонтът на Женския пазар ще се проточи

Автор: Регал 09 август 2013 , 5 коментара

Ремонтът на Женския пазар няма да приключи до есента, както беше планирано първоначално, стана ясно при подписване на финансовото споразумение за отпускане на 7.1 млн. лв. по европейската инициатива "ДЖЕСИКА" за реконструкцията на Женския пазар.
 
По проект реконструкцията на Женския пазар обхваща две трети от площта му между улиците "Кирил и Методий" и "Екзарх Йосиф". Стойността на целия проект е 8.4 млн. лв. , като 20% от нея ще бъдат поети от "Пазари Възраждане".

Строителните работи трябваше да започнат през юни, но започнаха едва миналата седмица   и трябва да приключат в срок от половин година.

По проекта ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура в района и ще бъдат построени нови павилиони от затворен тип, вместо сегашните сергии. Предвижда се и пешеходна зона и места за отдих.

След ремонта на пазара ще бъдат обявени конкурси за новите обекти, каза изпълнителният директор на "Пазари Възраждане" Николай Георгиев, цитиран от Mediapool. По думите му началната цена ще тръгне от сегашните наемни нива. Няма да се вдига таксата от 20 лв. за маса на ден, която плащат търговците в момента, при наличието на свободна сергия, обеща шефът на пазара.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
И Дон Домат на регала Какво правят големите търговски вериги в подкрепа на производителите на домати в страната