Продължава мониторингът на МВР и НАП на пазара в ДимитровградАвтор: Регал 22 ноември 2016Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград. В акцията участват служители на ГД "Борба с организираната престъпност", "Икономическа полиция", експерти от Националната агенция по приходите (НАП), Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите, съобщи БТА, като цитира НАП.

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

От започването на засилените проверки до момента са инспектирани 146 търговски обекти, иззети са около 6500 артикула - джинси, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя. Образувани са шест досъдебни производства.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения - четири за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат до пълната инвентаризация на опериращите там търговци.