Проверки разкриха 30 т месни продукти с фалшив срок да годност и без документиАвтор: Регал 24 юни 2016Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са установени в цех на софийска фирма при съвместната акция, проведена в София и Пловдив от служители на ГД "Национална полиция", Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните.

В складовете на фирмата са открити общо 30 тона месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) няма валидни документи за произход и те ще бъдат насочени за унищожаване в екарисаж. БАБХ е съставила два акта за установяване на административно нарушение. Към момента няма данни тези продукти да са предлагани на пазара, разследването продължава.

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 млн. лева в брой, които би следвало да има налични. Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС. В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти.

Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани. Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните пет години. Управителят да дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице.