С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧАТ ЦИГУЛКАТА И КАФЕТО?

Автор: Baristo 24 април 2018

 
Фотограф: Baristo

 
Фотограф: Baristo

 Едва ли сте се замисляли. Но в правилните ръце, кафето, подобно на цигулката, се превръща в истинско произведение на изкуството. Подобно на музикант, настройващ цигулката си прецизно и с любов, и кафето се нуждае от същото внимание и грижа, за да бъде шедьовър по автентично италиански маниер. А италианците правят музика от всичко, до което се докоснат. С усет за хармония и стил в модата, архитектурата, музиката, кухнята... и в кафето.

Това важи в пълна сила и за Карло Гарбарино, второ поколение кафе-пекар. Роден в Генуа преди 54 години, Карло наследява страстта си към кафето от своя баща, а той от неговия. Фамилията му живее поколения с кафе в кръвта си, занимавайки се с този бизнес. Благодарение напристанището в града, в Генуа от столетия насам пристигат едни от най-добрите сортове кафе в света. Може би затова областта е дом и на едни от най-добрите кафе-майстори в света. През 2000 г. Гарбарино се премества в Серавале Скривия, недалеч от Генуа, където става главен главен майстор-пекар във фабрикатасъс 115-годишна история, застроена на площ от 11 хил. кв.м. и разполагаща с едни от най-модерните технологии за печене на кафе.

Процесът по приготвянето на кафе е майсторство. За Карло подборът на кафе зърната и прецизното изпичане са част от тайнството на автентичния висококачествен кафе-продукт, на така нареченото "кафяво злато". Изпичането става с помощта на нагорещен циркулиращ въздух и именно спазването на методиката на този процес гарантира постоянния вкус на кафето. Специалното внимание и грижа към тези и други малко известни детайли от пътя на кафето от зърното до опаковката е това, което придава онзи автентичен вкус и аромат на добре приготвеното еспресо. Без да забравяме, разбира се, и най-важната съставка, подсеща ни с усмивка Карло, типично по италиански – щипка любов и много, много отдаденост.

След години проучване на формулата на автентичното италианско кафе, Baristo пристига у нас от ръцете на Карло от фабриката в близост до Генуа, предоставяйки ни един по-различен ежедневен маршрут. Стартовата точка може да бъде Baristo Classico Espresso – класически еспресо вкус с интензивен аромат за добро настроение сутрин, а за превъзходен бизнес обяд е подходящо Baristo Crema Bar Espresso – елегантна комбинация от висококачествени сортове, Арабика и Робуста, с плътен аромат, сладък и добре балансиран вкус. Кадифената рокля е в унисон с Baristo Premium Bar Espresso – с богат вкус и нежен, плътен каймак. Преобладаващите сортове Арабика, съчетани с подбрана Робуста идват от най-добрите региони на Бразилия и Централна Америка. За съвършен финал – Baristo Superiore Espresso – премиум селекция за ценители от сортове 100% Арабика, отгледани в Бразилия, Хондурас, Колумбия и Коста Рика.

И ако в близките месеци нямаме възможност да пътуваме до Италия, то лесно може да се пренесем там. Необходимо е само да затворим очи с ароматна чаша Baristo в ръка, Адриано Челентано или, ако имаме късмет, романтична цигулка и... La vita e bella, където и да си.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София