Тенденции

Складове и стоки – растящата нова екосистема около нас

Весела Николаева 09 юли 2018, 12:03

Ето една прогноза. Така както през миналото десетилетие офисите един по един започнаха да излизат от жилищните квартали и да се концентрират в специално построени бизнес сгради, които от своя страна постепенно се групират в клъстери, през следващото десетилетие същото ще се случва със складовете. Все повече модерни, нови постройки, предназначени за стоки и логистика, ще се появяват около транспортните артерии, опасващите големите градове и индустриалните зони.

Разрастването на този сегмент от пазара на недвижими имоти е резултат от няколко ключови фактора – ръста на потреблението, обемите на електронната търговия, преструктурирането на веригите за доставки, захранващи индустриалните производства. В глобален мащаб ръстът на търговията и стоките, които се обслужват от логистичните центрове, през последните години изпреварва общия икономически ръст. Какви процеси обслужват те? Четири основни категории, които понякога се припокриват: бизнес към бизнес дистрибуция, ритейл дистрибуция, бизнес към крайни потребители (в това число електронна търговия), доставки на компоненти за индустриални производства.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK