Тенденции

Forton: Инвестициите в бизнес имоти са били 380 млн. евро през първите шест месеца

Елиана Михайлова 04 юли 2018, 11:48

След рекордната минала година със сделки за 1 млрд. евро интересът към бизнес имоти в България през първата половина на 2018 г. значително е намалял. Това показват наблюденията на консултантите от Cushman&Wakefield Forton.

Инерция от миналата година

2017 г. беше белязана от най-големите сделки за търговски центрове, а придобиванията бяха доминирани от южноафрикански купувачи. Четирите големи мола в столицата смениха собствениците с - Paradise Center и "Сердика център" бяха придобити от NEPI Rockcatsle за рекордните 460 млн. евро, следвани от сделките за The Mall на "Цариградско шосе" и Mall of Sofia, за които бяха платени още 260 млн. евро от фондовете Hyprop Investments и Acsion.

През първата половина на тази година относително високата активност на пазара може да се каже, че продължава, тъй като общият обем инвестиции през шестте месеца достига 380 млн. евро. Според консултантите обаче повечето сделки са резултат от преговори, започнали през 2017 г. От Cushman&Wakefield Forton прогнозират, че слабият интерес сега ще има съответното отражение върху бъдещи периоди, тъй като често сключването на сделки за бизнес имоти може да отнеме повече от 6 месеца.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK