Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Пазарът на луксозни стоки ще порасне с 4%

Автор: Добромир Лазаров 01 юни 2017

Годишните приходи в сектора се очаква да достигнат 259 млрд. евро

Увеличаването на туристите в Испания и Великобритания, както и по-голямото търсене в Китай ще са причината луксозната индустрия да реализира по-големи приходи от очакваните, съобщава Bloomberg.

Прогнозите на анализаторите

Bain&Company, една от големите консултантски компании, очакват приходите за индустрията в световен мащаб да достигнат 259 млрд. евро, което е значително над прогнозите й от декември миналата година. Миналогодишните атентати, които се отразиха на туризма в Европа, и спадът в китайското потребление на луксозни стоки се превърнаха в причини за временно забавяне на растежа на индустрията. От Bain& Company, които изготвят доклади за икономическото състояние по сектори два пъти годишно, отразиха тези фактори в декемврийския си доклад, предвиждайки ръст в бранша от 1-2% .

Възстановяването на потреблението на луксозни стоки в Китай и на туризма в Европа обаче ще стимулират развитието на пазара. В публикувания на 29 май доклад от консултантската компания значително променят очакванията си за ръста в продажбите на луксозни стоки, завишавайки го до 2-4%. Това вече е отразено и в отчетите на големите модни къщи като LVMH, Kering и Hermes, които отчетоха сериозни ръстове в продажбите си за последните две тримесечия. От Bain очакват продажбите в сектора да достигнат 290 млрд. евро до 2020 г.

Пълният текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София