Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Всеки пети европеец рядко носи пари в брой

Автор: Капитал 27 април 2017

Според проучване на ING алтернативните начини на плащане стават все по-популярни

Алтернативите на плащането в брой се увеличават в Австралия, САЩ и Европа. Това показва международното проучване на мобилното банкиране на банката ING. Според проучването 21% от европейците отговарят, че рядко използват пари в брой, а един на всеки трима заявява, че би се разплащал, без да използва кеш, ако имаше тази възможност. Все още обаче са много малко тези, които могат да заявят, че не са се нуждаели от пари в брой през изминалата година - само 1% от запитаните.

Най-възможно това да се случи е в Холандия, където цели 4% от запитаните са заявили, че могат да изкарат цяла година, без да им се налага да плащат на ръка. Все пак само един на четирима, или 24% от запитаните, смята, че някога ще спре да използва пари в брой изобщо. Отново холандци водят в тази класация, като 41% от тях вярват, че могат да се справят без никакви пари в брой.

Германци и испанци най-често не носят пари в брой със себе си, установява проучването. Само 10% от запитаните германски граждани и 13% от испанците са отговорили, че в общия случай носят пари в брой със себе си. Най-консервативни по това отношение са французи и американци, като един на всеки трима участвали в проучването от тези две страни казва, че винаги носи кеш в портмонето си.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София