Регистрация

"Билла" ще инвестира близо 50 млн. лв. в нова складова база до Стара Загора

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 02 октомври 2023

Откриването е планирано за първата половина на 2025 г. и ще покрива доставките за Централна и Южна България

Първа копка
["Билла България"]

"Билла България" ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база до Стара Загора, която ще обслужва магазините на веригата в Централна и Южна България. Откриването е планирано за първата половина на 2025 г., съобщиха от компанията.

Парцелът от 55 декара се намира до село Загоре, област Стара Загора. Справка в Имотния регистър показва, че парцел от 59 дка в района е закупен от "Билла недвижимости" за 5.2 млн. лева буквално преди дни от "Маркет сървис", показа проверка на "Капитал".

Основната складова база на "Билла" в момента се намира в с. Столник, общ. Елин Пелин.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Кауфланд": Реставрирани са две от фасадите на софийските Централни хали Търговската верига ще отвори магазина си в емблематичната сграда през април 2024 г.