Търговци

"Кауфланд" е готов почти да не променя Халите

Мара Георгиева 14 октомври 2021, 14:02

Веригата "Кауфланд България", която през юли обяви плана си да открие свой магазин след реконструкция в софийските Централни хали, е внесла промени в проекта си за преустройството. От компанията обявиха, че в него са отчетени всички забележки и препоръки на Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата, тъй като сградата е паметник.
От началото на века емблематичната сграда в центъра на София е собственост на израелската "Ащром". През годините бяха пробвани различни концепции, но никоя от тях не направи мястото много привлекателно за клиенти и търговци и тя не е ремонтирана отдавна. Сега явно израелският собственик е решил да продаде имота, а германската верига има договор да го купи, когато преустройството бъде одобрено от институциите. Цената не се съобщава, но заедно с ремонта обявената публично сума е 50 млн. лв.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK