Търговци

Търговците настояват големите нехранителни магазини и моловете да бъдат отворени от 12 април

Мара Георгиева 08 април 2021, 09:35

Три сдружения, обединяващи най-големите търговски вериги и търговски центрове в страната, настояват големите нехранителни магазини и моловете да бъдат отворени от 12 април. Както е известно, заради пандемията нехранителните магазини с площ над 300 квадратни метра и търговските центрове бяха затворени от 22 март. В началото забраната беше до края месеца, а впоследствие бе удължена до 11 април включително. Търговците се опасяват от нова отсрочка и излагат аргументи в подкрепа на искането си да започнат работа от 12 април.

Седемнадесет големи вериги: Липсва равнопоставеност между компаниите

В отворено писмо до управляващите 17 вериги за нехранителни стоки ("Техномаркет", "Технополис", "Зора", Praktis, Mr. Bricolage, Aiko, Carpet Max, Praktiker, HomeMax, TechMart, Domko, Decathlon, Jysk, SportDepot, Matstar, Mania, "Хиполенд"), посочват, че заповедта за затварянето на обекти с площ над 300 квадратни метра води до неравнопоставеност на търговците в страната. Според тях мерките са дискриминационни и нарушават грубо правилата на конкуренция.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK