Търговци

"JYSK България" отчете 21.7% ръст на приходите до 71.8 млн. лв.

Мара Георгиева 01 декември 2020, 09:57

"JYSK България" отчете 21.7% ръст на приходите до 71.8 млн. лв. за финансовата година, която за датска верига за мебели и стоки за дома е от 1 септември 2019 г. до 31 август 2020 г. Печалбата преди облагане с данъци се е повишила със 105.7% до 8.2 милиона лева. Това са най-добрите финансови резултати за магазини JYSK ("Юск"), откакто стъпват на пазара в България през 2005 г., съобщиха от българското дружество.

Откриване по време на рестрикции

Ограниченията по време на извънредната ситуация през март доведоха до затваряне на пет магазина JYSK за повече от месец, но въпреки пандемията през тази година компанията откри нови обекти в Кюстендил, Казанлък, София, Благоевград, Хасково, като само "JYSK Хасково" бе отворен преди пандемията да започне. С тях магазините на веригата в страната вече са 35 с 325 служители. През декември предстои официално откриване на JYSK в Дупница.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK