Търговци

"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители

Мара Георгиева 09 юли 2020, 10:59

"Лидл България" и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще финансират български земеделски производители за сертифициране по GlobalG.A.P. - световен стандарт за добри земеделски практики. За целта са предвидени 85 000 евро. Приносът на "Лидл България" е 50 хил. лв., а останалата част от сумата ще бъде предоставена от ЕБВР чрез съвместна програма със съдействието на Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси към Европейската инвестиционна банка.

Безвъзмездно

GlobalG.A.Р. е независима световна система за добри земеделски практики. Стандартът гарантира, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безопасни и здравословни условия на труд за работещите.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK