С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Бургаският регионален шампион в ритейла

Автор: Сашка Панайотова 23 юни 2020

След 30-годишна бизнес история и 14 търговски обекта в областта верига "Болеро" се насочва към премиум сегмента

Фотограф: Сашка Панайотова

свен време на смели промени в България 90-те години на миналия век са и период на интензивна предприемаческа активност. На тази вълна преди 30 години се качва и едноличният собственик на бургаската верига супермаркети "Болеро" Пенка Керемедчиева. Тя регистрира първата си фирма, подкрепена от семейството си, а единственият й предходен опит е едва няколкомесечният стаж като учител.

През 1991 г. Керемедчиева започва с производство на хляб и тестени изделия и открива първи супермаркет в бургаския квартал "Славейков". Стъпка по стъпка през годините се появяват още нови търговски обекти, а съществуващите се реновират и модернизират. Днес собственичката управлява 14 магазина от водещата местна верига, като всички те са разположени в Бургас и близките черноморски градчета. Годишните приходи от бизнеса й надминават 40 млн. лв., а плановете за развитие включват откриване на първия в областта премиум супермаркет.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.