Търговци

Иван Александров от eBag: Поръчките са големи, за основни храни. Приоритетно ще увеличим капацитета на склада

Мара Георгиева 19 март 2020, 12:09

Онлайн търговецът eBag.bg предлага над 12 000 бързооборотни стоки, аптечни продукти и др. Компанията работи с над 150 доставчици и има marketplace за други търговци. Преди коронавируса интернет супермаркетът изпълняваше около 300 поръчки среднодневно. "Капитал" попита Иван Александров, основател и изпълнителен директор на eBag, за ситуацията на пазара сега - след въвеждане на извънредното положение.

Обявихте, че временно преустановявате приемането на поръчки до 13.03. Колко среднодневно поръчки изпълнявате сега, с колко нараснаха заявките?

- Приемаме поръчки всеки ден, като капацитетите се отварят на случайно генериран принцип, избягвайки хората да се заредят в готовност пред компютъра в конкретно обявения час. Това е направено с цел по-точно изпълнение на поръчките, защото при силно моментно натоварване те се застъпват и се получава така, че хората поръчват неща, които реално в този момент вече е поръчал някой друг. С настоящия подход - на поетапно отваряне на прием на поръчки, можем да отработваме поръчките поетапно и да бъдем коректни към клиентите. Поръчките сега са и доста по-големи, което ни затруднява допълнително и е необходимо време за качествено обработване.

Цялото интервю е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK