Търговци

Amazon се бори с изкуствено завишените цени на продукти заради коронавируса

Снежина Пашинова 09 март 2020, 10:03

Amazon се бори да овладее постоянно покачващите се цени на продукти от търговци партньори, които капитализират страховете на клиентите, породени от разпространението на новия коронавирус.

Дезинфектантите за ръце и предпазните маски се предлагат на цени с 2000% по-високи в сравнение с тези в търговската мрежа, съобщава Financial Times. Това се случва въпреки твърденията на компанията, че е премахнала "десетки хиляди" обяви и че следи продуктите изкъсо.

Злоупотреби по време на криза

Пакет от 20 маски, предлагани от неоторизиран търговец на сайта, са се продавали например за 387 долара. За сравнение - нормалната им цена в търговската мрежа е около 14.99 долара. Пакет от 24 броя дезинфектанти за ръце Purell по 30 мл, които обикновено струват по-малко от 10 долара, са били продавани онлайн за 400 долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK