Търговци

Пожар по време на растеж

Калина Горанова 13 януари 2020, 10:55

Статията е част от специалното издание Регал 100, което подрежда най-големите компании в сектор "Търговия" с неговите основи подсектори и прави анализ на тяхното развитие. Вижте още »

Малко са българските компании, които могат да се похвалят със силен и убедителен старт. Още по-малко са тези с два такива старта. Бизнесът на най-големия търговец на дрехи втора употреба Remix започва повече от успешно. В средата на 2016 г. акционерното "Ремикс глобъл" получава 8 млн. евро финансиране от Mezzanine Management. Целта на финансирането е експанзия. Складът на компанията в Казичене, в който е под наем, е отправна точка за облеклата, поръчвани от клиенти от седем държави: България Гърция, Румъния, Полша, Чехия, Словакия и Унгария.

Всичко върви по план. До 15 юли 2017 г., когато пожар поради неизправност в електрическата инсталация унищожава склада и стоката на компанията, и по-конкретно зимната колекция, която предстои да бъде продавана. От компанията изчисляват щетите на 16 млн. лв. А инвестицията на инвеститора буквално изгаря.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK