Търговци

Next очаква по-голяма годишна печалба заради добрия коледен сезон

Кристина Кърпичева 09 януари 2020, 10:00

Модната търговска верига Next увеличава прогнозата си за годишна печалба, след като отчетените продажби през последното тримесечие на 2019 г. надминават очакванията. Основният ръст идва от увеличени покупки чрез уебсайта на компанията, съобщава Financial Times.

Ръст на продажбите

Next отчете 5.2% увеличение на продажбите през последното тримесечие на 2019 г., което е над очакванията на компанията. По-добрият резултат се дължи на онлайн платформата й - 15% увеличение чрез нея компенсира спада от 3.9% при продажбите във физическите магазини. Печалбата преди данъчно облагане за финансовата година се очертава да бъде около 727 млн. паунда, което е малко над предвижданите 725 млн.

Това не е първият път, в който модната верига надминава очакванията си. През същия период на 2018 г. увеличение в онлайн продажбите отново беше причината за промяна на вътрешните прогнози.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK